Kategoriat
Uncategorized

Huushollaajien tarinan jatko-osa

Lopullinen päätös yrittäjyydestä

Päätös yrittäjyydestä varmistui opiskellessani kodinhuoltajaksi. Harjoitteluaikana työskentelin kahdessa hyvin erilaisessa ja eri kokoisessa puhdistuspalvelualan yrityksessä. Yrityksen osaava henkilökunta ja oikea työajan mitoitus olivat ja ovat tärkeitä laadun takeita. Lopullisessa hinnoittelussa tulee ottaa huomioon myös kaikki se Sinulle näkymätön huolto- ja muut työt. Pienyrityksen eduiksi laskisin vähintään nopean ja sujuvan asiakaspalvelun.

Mikä yritykselle nimeksi?

Olen kasvanut luontoa ja vaatimatonta kesämökkeilyä rakastavaksi ihmiseksi. Ne myös inspiroivat minua ja mökillä koen hyviä oivalluksia. Haluan omalta osaltani säästää luontoa myös yritystoiminnassa. Yrityksen ensimmäinen nimiehdotus kuvasti sitä, mitä haluamme tuottaa Sinulle: ”Arjen Luksusta” oli kuitenkin varattu eräälle toisen yrityksen ikkunalle nimeksi. Jäin miettimään miten ikkuna ja luksus liittyvät toisiinsa. Minun mielestäni nimen pitäisi kuvastaa yksinkertaisesti sitä palvelua mitä tuotamme. Mitä kokki ja siivooja ovat? Miten se liittyy kotikaupunkiini Ouluun? Oulujärvessä uidessani tajusin, että miksi lähteä vaikeamman kautta, kun Huushollaajat-nimi valaisi mieleni. Olen edelleen iloinen tuosta arkisesta oivalluksesta. Tarkistin heti, onko nimi jo varattu. No ei onneksi ollut. Elimme heinäkuuta 2019. Yrityksen emonimeen tupsahti pieni kirjoitusvirhe, mutta rapatessa roiskuu. Emme ole virheettömiä tai täydellisiä.

Miten etenin?

Työttömänä perheellisenä opiskelijana raha oli tiukassa. Starttirahaa saadakseen ennakkomarkkinointia ei saisi aloittaa. Harkitsin pitkään miten toimisin ja lopulta päätin perustaa ensin Fb- ja Instagram -sivut ja aloittaa yrityksestä kertomisen tiedostaen, että menetän starttirahan. Syyskuussa 2019 hain pankista pienen lainan asiakkaita, työvälineitä ja verkkosivuja varten. Kartoitin asiakkaita ja hioin paketteja sisällöltään sopivaksi.

Kuka tekee nettisivuja?

Tutkin erilaisia nettisivuja. Mitä tietoa tarvitaan, mitä haluan kertoa, mistä löytäisin sivujen tekijän? Instagramissa Huushollaajia oli alkanut seuraamaan eräs yritys, joka herätti mielenkiintoni. Huomasin, että heidän työnjälkensä ja suunnittelunsa oli erittäin ammattimaista. Minulla ei ole kokemusta nettisivujen tekemisestä, mutta nettisivujen tulisi olla helposti löydettävät, laadukkaat ja informatiiviset sekä helpot käyttää. Hinnat tulisi olla esillä, että näet heti mitä paketti maksaa. Mietimme chattia, verkkokauppaa ja kalenterivarauksia. Tulimme siihen tulokseen, että toistaiseksi emme ota niitä käyttöön. Suunnittelimme tekstit Huushollaajien nettisivulle. Hyvällä ystävälläni Annilla oli ohjaava rooli kieliopin suhteen eikä sivujen yleisilmeen suunnittelija päässyt helpolla meidän vaatimusten kanssa.

Millainen liikemerkki ja logo?

Logo on yrityksen tai sen tuotteen nimen graafinen esitystapa. Liikemerkki on taas usein logon yhteydessä tai kokonaan erillisenä esitettävä graafinen symboli tai ikoni, joka on helppo yhdistää yrityksen tai tuotteen nimeen. Minulla oli selkeä visio Huushollaajien graafisesta ilmeestä ja värimaailmasta. Voisin puhua värioppiteoriasta paljonkin, mutta kukaan ei välttämättä jaksaisi lukea tekstiä. Arvostamme puhdistuspalvelualaa ja logollamme haluamme kertoa tästä arvokkuudesta, puhtaudesta sekä modernista otteesta alaa kohtaan. Erästä hyvää ystävääni lainatakseni: ”Tää liikemerkki näyttää ihan avustusjärjestöltä” – ja sitähän me olemme. Avustamme arjessasi ja teemme siitä puhtaamman ja maistuvamman. Toiset näkevät liikemerkissä neljä sydäntä, pesusienen tai jopa vohvelin – mikä taas viittaa Kokki kotiin -lisäpalveluumme.

Asiakaspalautteet ohjaavat toimintaamme

Haluamme olla laadukas, ja helposti lähestyttävä oululainen pienyritys. Olemme kuulleet, että työmme on osittain mielenterveystyötä, koska meistä on niin paljon apua. Aina emme tietenkään onnistu täydellisesti, mutta meillä Sinun kokonaisvaltainen palvelukokemus toimii laadun mittarina. Annamme työllemme 100 % tyytyväisyystakuun ja korjaamme tai hyvitämme mahdollisen virheen aina.

Huushollaajat täyttää 2-vuotta

Heinäkuussa yrityksen perustamisesta tulee kuluneeksi kaksi vuotta. Näihin kahteen vuoteen on mahtunut paljon. Nuori yritys sai heti vastaansa koronan ja kotisiivouksiin erikoistuneena yrityksenä peruuntumisia tuli. Olemme saaneet pidettyä päämme pinnalla ja olemme siitä hyvin kiitollisia ja onnellisia. Meillä on vahva usko ja halu tehdä Sinun arjestasi puhtaampi ja maistuvampi. Emme voi tarpeeksi korostaa sitä kuinka tärkeä olet meille. Lue myös tarinan ensimmäinen osa täältä.

Haluan toivottaa Sinulle oikein ihanaa kesää!

Rakkaudella: Katri, yrittäjä, Huushollaajat

Huushollaamme rakkaudella Sinulle.