Vedetön vs. perinteinen siivous - Huushollaajat

Vedetön vs. perinteinen siivous

Ennen vanhaan siivoussanko kulki siivoojan mukana. Toisinaan se kaatui ja siivoojalle tuli kiire saada vesi pois alustasta, että ei syntyisi vesivahinkoa. Vettä piti vaihtaa usein, että lattiat puhdistuisivat, mutta moppi pysyi varsinkin kotitalouksissa koko siivouksen ajan samana.

Huushollaajat toimii nykyaikaisesti.

Huushollaajat käyttää vedetöntä siivousmenetelmää aina, kun se on mahdollista. Se onnistuu silloin, kun lattioissa ei ole pahoja pinttymiä. Silloin kun puhutaan ylläpitosiivouksesta, josta kerroimme aiemmin.

Miten vedetön siivous käytännössä toimii?

Taso- ja lattiapyyhkeet kostutetaan valmiiksi joka aamu ja kohteessa toimiessa likaantunut pyyhe vaihdetaan uuteen. Niin yksinkertaista se on. Siivoushygienian takaamiseksi käytämme puhtaille pyyhkeille kirkasta pussia ja likaisille mustaa. Kierrätämme pussit mahdollisuuksien mukaan oman kodin roskapusseiksi.

Miten pyyhkeet esivalmistellaan ja huolletaan? Mitä ovat värikoodit?

Kostutamme mikrokuitupyyhkeet pyykinpesukoneessa juuri Sinun kodillesi sopiviksi. Viikaamme ne hanskat käsissä, että ne ovat varmasti hygieeniset ja puhtaat. Käytämme siivouksessa värikoodeja: punaisella värillä puhdistetaan ainoastaan wc-tilat, sinisellä keittiö- ja tasopinnat, vihreällä peilit sekä lasit. Harjoista valkoiset on tarkoitettu keittiöön, mustat wc-tiloihin ja punaisilla pestään lattiakaivot. Päivän päätteeksi mikrokuitupyyhkeet ja pesuharjat pääsevät kylpemään 90-asteiseen pesuun, että ne olisivat taas puhtaat seuraavaa kotia varten.

Päivän sana on mikrokuitu.

Nykyaikaisessa siivousmenetelmässä käytetään useita mikrokuitupyhkeitä parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Mikrokuitu on äärimmäisen tehokas sitomaan likaa ja pölyä. Tämä ominaisuus puolestaan vähentää puhdistusaineiden käyttöä, eli pinnat ja ympäristö kiittävät.

Vedetön siivous pähkinänkuoressa:

  • säästää kodin pintoja kulumiselta
  • poistaa pölyä tehokkaasti
  • säästää luontoa
  • säästää siivoojan kehon kuormitusta
  • säästää aikaa (jonka voi puolestaan käyttää likaisemman tilan puhdistamiseen)

Onko Sinulle tärkeää, että kotisi puhdistetaan aina puhtailla siivousvälineillä? Me ainakin uskomme näin. Kun valitset Huushollaajat, voit luottaa siihen, että siivoamme vastuullisesti, likaa säästämättä, mutta laatua ja luontoa kunnioittaen.

Rakkaudella: Katri Määttä, yrittäjä, Huushollaajat